De toekomst voor het Schansgebied

De monumenten van morgen...

Het Schansgebied in Uithoorn, een unieke plek die de komende periode grondig wordt aangepakt. Er ontstaat een prachtig park en waar 5 nieuwe woningen aan toegevoegd worden. Wij zijn bijzonder trots u de 5 nieuwe hoogwaardig ontworpen en duurzame woningen te mogen presenteren. De architect heeft met het ontwerp teruggegrepen naar sprekende elementen van omliggende bebouwing en beoogd daarmee de monumenten van morgen te maken.
Vijf bijzondere woningen, met een gedeelde identiteit om zo één geheel te vormen. De woningen zijn qua ontwerp ingetogen, met een knipoog naar de historische stijlkenmerken uit de directe omgeving. Ze gaan daarmee niet de concurrentie aan met de reeds aanwezige monumenten, maar versterken deze door juist respect te tonen aan deze gebouwen.

De visie

Het ontwerp wordt gevormd door vijf woningen die als individuele personages aan het park, plantsoen, plein en lint staan. Elke woning heeft een eigen identiteit maar is duidelijk een onderdeel van het compacte ensemble.

Om de vijf woningen wordt een baksteenmuur getrokken die de samenhang verder versterkt. De gevels aan de buitenkant van het ontwerp zijn in baksteen ontworpen en accentueren de hoeken van het bouwblok. Aan de kant van het toekomstige Schanspark wordt de muur lager waardoor er meer ruimte is voor groene beplanting. Zo maken we op dit hele kleine stukje Uithoorn een heel divers geheel.


Pastorieplein

De sleutel voor het toekomstige Pastorieplein ligt in het creëren van een zichtlijn die gebruik maakt van de ruimte die er is. Aan het pleintje liggen straks twee woningen die in vormtaal met elkaar verbonden zijn, maar elk een eigen karakter hebben.

Amstelzijde

Binnenstedelijk een ontwerp maken dat in zijn omgeving is ingepast is een uitdaging. Aan de Amstelzijde zijn twee woningen getekend op een manier waardoor ze allebei een nagenoeg vrij zicht op de Amstel hebben en de ruimte voor het Rechthuis respectvol benadrukken.

Schanspark

Het derde karakter in het plan is straks het nieuwe park, daar ontstaat een unieke sfeer die binnenstedelijk niet makkelijk te vinden is. Rust, groen en uitzicht op het park.

Plangebied

Ingeklemd tussen de Schans en de Schoolstraat wordt straks gewerkt aan een nieuwe inrichting en de toevoeging van vijf woningen. Wat staat er nu en wat komt er straks?

Herkenbare punten zijn de voormalige Pastoriewoning en Sint Jan de Doperkerk. Langs de Schans staan een aantal karakteristieke woningen waaronder Schans 25 en uiteraard het Rechthuis. Straks ontstaan er in het gebied een aantal nieuwe kenmerkende plekken, aan de Schans vinden we straks het Pastorieplein tussen de pastorie en woning 1. Tussen het Rechthuis en woning 3 en 4 ontstaat het compacte Rechthuisplantsoen. De kers op de taart wordt het nieuwe Schanspark, links van woning 1 en 5, een nieuwe groene zone in de binnenstad.


Woning 1 en 2

Pastorieplein

Naast de oude pastorie ontstaat straks een bescheiden pleintje. Aan dit pleintje komen straks twee woningen met elk een eigen karakter, de ene woning ligt met de voorkant aan het plein en de achterkant richting het park. De andere woning heeft één van de unieke 'ogen' in de vorm van een bloemkozijn op de bovenste verdieping, gericht op de kerk.

Woning 3 en 4

Amstelzijde

Aan de kant waar nu nog de Schoolstraat ligt staan straks twee woningen met een uniek uitzicht richting de Amstel. Beide woningen krijgen een uniek kozijn met een prachtige zichtlijn richting de Amstel. Vanuit de ene woning kijk je precies over de plek waar vroeger de dubbele ophaalbrug lag. In de woning ernaast zit straks een groot kozijn om in te zitten dat langs het Rechthuis uitkijkt op de Amstel.

Woning 5 (en 1)

Schanspark

Het rondje langs het plan is compleet bij het toekomstige Schanspark. Daar staan straks twee woningen die allebei een prachtig zicht hebben op het park, waar de auto’s uit het zicht staan achter de grote hagen rondom de parkeerhoven. Ook hier is het gedeelde DNA binnen het plan zichtbaar met de grote kozijnen die zorgen voor unieke uitkijk over het nieuwe park.

Heb je een vraag?

Meer weten over het project, een specifieke woning of iets anders? Stel hier je vraag en we antwoorden je zo snel mogelijk.

Aanmelden en vragen stellen kan ook bij Koop Lenstra Makelaars in Uithoorn. Klik op het onderstaande logo voor meer informatie en contactgegevens van de makelaar.

Koop Lenstra Makelaars